Restart life: First Chapter: Crama Gîrboiu

Am o mărturisire de făcut: Imi place vinul! Și pentru că l-am descoperit târziu, la schimbarea de prefix, încerc să recuperez timpul pierdut. De aceea, ori de câte ori sunt invitat la degustările organizate de Asociația Bloggerilor Olteni, spun prezent din capul locului.

Cu atat mai mare mi-a fost bucuria când am primit invitația lui Daniel de a participa, după o lungă pauză generată de restricții de circulație, baruri închise și mai știți voi ce, la un nou eveniment menit să ne desfete papilele gustative și să ostoiască setea de artă îmbuteliată, intitulat Branzeturi cum se cuvin.

Și , ca într-o buclă temporală, am dat restart, dupa 15 luni de pauză forțată, în același local care ne-a fost gazdă primitoare la ultimul eveniment de socializare în grup, petrecut în martie 2020, și anume Ribs House.

De data aceasta, în ultima joi a lunii mai, a fost povestea cramei Gîrboiu, iar naratorul a fost Eugen Taras, de la care am aflat că brandul pe care îl reprezintă, unul cu capital 100% autohton promovează, prin vinurile propuse, ținutul vrâncean, fiind vârf de lance al podgoriilor însorite ce impanzesc, negreșit, această zonă mioritică.

Cu ocazia evenimentului am avut parte de 6 „pairing-uri” vin-brânza, prezentate astfel:

  1. Cuartz White (Alb)  (spumant fetească albă) + Camembert Île-de-France,
  2. Bacanta Barrique Sarba + Cheddar Delaco
  3. Petite Helena (Chardonnay și Sarba) + Maasdam Delaco D’Exceptie,
  4. Bacanta Special Edition Tămâioasă Românească + Emmentaler Delaco,
  5. Constantin  (Merlot + Cabernet Sauvignon + Fetească Neagră) + Grana Padano Delaco D’Exceptie,
  6. Cuartz Rosé (spumant rosé) + Brie-au-Bleu Île-de-France

Mi-au plăcut vinurile, în special cele albe, care au fost 4 la număr, dintre care am ales Șarba. A fost o combinație de bun gust cu aromă de trandafir, nume fain și concentrație alcoolică potrivită, iar Cheddarul englezesc, cu o culoare vie, o textură fermă și un gust prietenos, nu a făcut decât să îi pună în valoare aroma. Good choice 🙂

Bineînțeles că nu am avut noroc la extragerea post-degustare, dar și asta face parte din tradiția evenimentului.

Cele trei cuvinte de încheiere:

Vinul : Schimbare ( de culoare, în cazul meu) Sunt un fan al vinurilor rose, dar, de data aceasta am ales un vin alb. La vremuri noi, alegeri noi.

Brânza: Echillibrată

Combinația Mindblowing ( sper că se acceptă și cuvinte în limba engleză, mai ales că brânza e specifică locului)

Brânza și vinul fac parte din alimentația omului încă de acum multe mii de ani. Ambele au fost descoperite, se pare, din întâmplare și fac parte, în opinia cercetătorilor din alimentele care au reușit să influențeze decisiv evoluția umanității. Practic, acesta este unul din dezideratele degustărilor blogosferice, ne-am transformat în mici „cobai” pentru ca voi, cititorii noștri să mergeți la sigur în asocierile voastre viitoare. Și ne mai place meseria asta. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s